УДК 633.16:632.95.025.8:571.11

BIOCHEMICAL CRITERIA FOR ESTIMATION OF THE BARLEY VARIETIES ON TOLERANCE TO HERBICIDE

A.A. Yamaleeva1, A.M. Yamaleev2

The authors investigated the protein content and the hemagglutination lectin activity in barley plants of different varieties after herbicide treatment as the characteristics of tolerance reaction in plants.

Key words: barley, lectin, herbicide, protein, stress, tolerance.

 

1ФГОП ВПО Башкирский государственный
университет, биологический факультет,

450076 Республика Башкортостан, г Уфа, ул. Фрунзе, 32,
e-mail: info@bsu.bashedu.ru; rector@bsu.bashedu.ru;
2ГНУ Башкирский НИИ сельского хозяйства,
450059 Республика Башкортостан, г. Уфа, ул. Р. Зорге, 19,
e-mail: bagri@ufanet.ru

Поступила в редакцию
25 января 2007 года

 

back